"Ne kadar el kesersen o kadar çok tecrübe ediyorsun"
Emre ve ben, benim gibi balık sevmeyen birine bile balık sevdirebilecek lezzette balık ekmek yapan Karaköy'ün meşhur seyyar balık ekmekçisiyle röportaj yapmalıyız diye düşündük. Tufan abi bizimle röportaj yapmayı kabul ettikten sonra, hazırlanışını, satış aşamasını ve en önemlisi lezzetini yerinde tecrübe ettik. Bizi tüm samimiyeti ve sıcakkanlılığıyla karşıladı. Bu işe nasıl başladığını, nasıl tepkiler aldığını ve başka sürü konuyu daha konuştuk.
Haber: Emre Baştuğ, Melis Tabak
Balıkçı Tufan abi bu işteki tecrübesini anlatırken "Çok
el kestim tecrübe etmek için fazla zamanım oldu. Ne kadar el kesersen o kadar çok tecrübe ediyorsun. Hani araba kullnmayı öğrenirsin ya iki üç kere
vurursun nazarlık olur onun gibi" diyor.İlk nerede öğrendin bu işi? dediğimizde, "Babamdan
öğrendim, babam balıkçıydı. Çekirdekten yetişme denecek
çağda tezgaha geçtim. Şimdi bakıyorum, yaşım 26. 19 yıl olmuş.
Babam
da aynı muhitte iş yapıyordu. Birlikte yaptık uzun süre. Benden öncesi de var tabii. Çeşitli ustalarla çalıştım ama en büyük tecrübem Sarayburnun'da oldu. Orada sezonluk yer almıştık. Sezonluk yerlerin malum kapasitesi daha fazladır. Orada büyük tecrübe edindim. Şu
an baktığım da 8- 9 yıldır tezgahta tek başımayım yardım için yeğenlerim oluyor kardeşim oluyor insanlar değişiyor ama ben değişmiyorum. Insanlar da sanırım bunu
istemiyor" diye anlatıyor.
Bu zannatı nerede öğrendin daha doğrusu bu bir zannat mıdır? diye soruyoruz Tufan abiye "Yani
bir süre sonra zanaat oluyor. Çünkü hani bir süreden sonra profesyonel olarak yapmaya başlıyorsun. Şartlar da bunu gerektiriyor. Iş çapın genişleyince ister istemez zanaat oluyor" diyor.
Meşhur Karaköy seyyar balıkçısı Tufan abinin röportajının devamı için yandaki videoyu izleyebilirsiniz;
'Abartıldığı kadar var mı?' diye düşünenler için müşterilerinin tarafsız yorumu ve nefis balık ızgarasıyla Balıkçı Tufan;