7 Haziran 2013 Cuma

Balık zanaatı

"Ne kadar el kesersen o kadar çok tecrübe ediyorsun"

 Emre ve ben, benim gibi balık sevmeyen birine bile balık sevdirebilecek lezzette balık ekmek yapan Karaköy'ün meşhur seyyar balık ekmekçisiyle röportaj yapmalıyız diye düşündük. Tufan abi bizimle röportaj yapmayı kabul ettikten sonra, hazırlanışını, satış aşamasını ve en önemlisi lezzetini yerinde tecrübe ettik. Bizi tüm samimiyeti ve sıcakkanlılığıyla karşıladı. Bu işe nasıl başladığını, nasıl tepkiler aldığını ve başka sürü konuyu daha konuştuk.
Haber: Emre Baştuğ, Melis Tabak

  Balıkçı Tufan abi bu işteki tecrübesini anlatırken "Çok el kestim tecrübe etmek için fazla zamanım oldu. Ne kadar el kesersen o kadar çok tecrübe ediyorsun. Hani araba kullnmayı öğrenirsin ya iki üç kere vurursun nazarlık olur onun gibi" diyor.İlk nerede öğrendin bu işi? dediğimizde, "Babamdan öğrendim, babam balıkçıydı. Çekirdekten yetişme denecek çağda tezgaha geçtim. Şimdi bakıyorum, yaşım 26. 19 yıl olmuş.

Babam da aynı muhitte iş yapıyordu. Birlikte yaptık uzun süre. Benden öncesi de var tabii. Çeşitli ustalarla çalıştım ama  en büyük tecrübem Sarayburnun'da oldu. Orada sezonluk yer almıştık. Sezonluk yerlerin malum kapasitesi daha fazladır. Orada büyük tecrübe edindim.  Şu an baktığım da 8- 9 yıldır tezgahta tek başımayım  yardım için yeğenlerim oluyor  kardeşim oluyor insanlar değişiyor ama  ben değişmiyorum. Insanlar da sanırım bunu istemiyor" diye anlatıyor.



  Bu zannatı nerede öğrendin daha doğrusu bu bir zannat mıdır? diye soruyoruz Tufan abiye "Yani bir süre sonra zanaat oluyor. Çünkü hani bir süreden sonra profesyonel olarak yapmaya başlıyorsun. Şartlar da bunu gerektiriyor. Iş çapın genişleyince ister istemez zanaat oluyor" diyor.

Meşhur Karaköy seyyar balıkçısı Tufan abinin röportajının devamı için yandaki videoyu izleyebilirsiniz; 

 'Abartıldığı kadar var mı?' diye düşünenler için müşterilerinin tarafsız yorumu ve nefis balık ızgarasıyla Balıkçı Tufan;